niedziela, 9 grudnia 2012

Słodki Stół z okazji Chrztu Świętego

Słodki Stół jak widać, wcale nie musi się składać z dziesiątek różnych produktów. Najważniejszy jest pomysł, kompozycja, smak i dobry gust. Poniższy Słodki Stół przygotowany został na przyjęcie Zosi z okazji Chrztu Świętego.


Centralne miejsce stołu zajmowała kompozycja z babeczek oraz niewielkiego tortu w stylu angielskim. Torcik pokryty został różową masą plastyczną, na której umieściliśmy cukrowe dekoracje z bocianem.

Różowy Torcik z stylu angielskim

Na trzy-poziomowej paterze rozstawiliśmy klasyczne cupcakes - świeżo upieczone ciastko z kremem rumowym oraz waniliowym wygląda wspaniale i świetnie smakuje. Babeczki włożyliśmy do owijek naszej produkcji: różowych w białe grochy oraz białych w różowe.

Babeczki w owijkach

Przed kompozycją z torcikiem ustawiliśmy deserki Panna Cotta z malinami oraz zestaw dobranych kolorystycznie pralinek.



Kompozycję uzupełniały dwa zestawy ciasteczek maślanych z cukrowymi dekoracjami oraz dwa klasyczne torciki  przystrojone kremowymi różyczkami.











Słodki Stół

Efekt końcowy uzupełniały etykiety z nazwami wszystkich produktów - oczywiście w dobranej kolorystyce, z motywem bociana.

PS - przepraszamy za jakość zdjęć, musieliśmy je wykonać iPhonem.